Mijn wasmachine is in principe een onveranderlijk apparaat dat een statische levensloop heeft. Hij is besteld, de volgende dag afgeleverd en neergezet en blijft zonder wijzigingen zo staan totdat we verhuizen of totdat het ding stuk is. Als dat laatste binnen de garantie periode valt dan mogen ze dat, gratis, komen oplossen. Waarom werkt dat niet hetzelfde voor mijn website?

Haast elke professionele website wordt onderhouden aan de hand van een CMS, dat staat voor Content Management Systeem. Voor aanpassingen en updates kan de verantwoordelijke medewerker inloggen aan de back-end om zonder technische kennis de teksten en afbeeldingen te wijzigen.

Bij zoekmachine optimalisatie (SEO) kijken we bij Motion Pixels altijd naar twee onderdelen: de content van de website en het technische gedeelte. Scoort jouw website laag bij zoekmachines maar heeft u er wel voor gezorgd dat uw teksten helemaal geschreven zijn volgens SEO-standaarden? Dan kan het zijn dat er iets ontbreekt aan de technische kant van uw SEO. Goede SEO-content wordt pas waardevol wanneer er een goede technische basis is gelegd.

Waarom heeft mijn website technische SEO nodig?

Google en andere zoekmachines willen altijd dat een website makkelijk toegankelijk is voor hun crawlers (software die het web doorzoekt) en voor gebruikers. Voor deze zogenaamde crawler moet u de website indexeerbaar maken. Dit doet u onder andere door uw links in een logisch overzicht te plaatsen en de content aan te geven met de juiste HTML-tags.

Zoekmachines willen daarnaast dat een website makkelijk te gebruiken is. Als een website bijvoorbeeld traag is, levert dit strafpunten op. Slechte leesbaarheid, navigatie en usability gaan uiteindelijk ook allemaal ten koste van uw ranking.

Dat dit mogelijk is bewijst Robert Klaassens, eigenaar van een succesvol internet- en webdesign bureau in Laren (http://www.motionpixels.nl). Robert ontving afgelopen vrijdag zijn diploma voor het volgen van de Brandweer beroepsopleiding uit handen van burgmeester Roest.