• E-mailmarketing

    Motion Pixels gelooft in het succes van e-mailmarketing! Wat kunnen wij voor uw organisatie betekenen?

Geen spam maar succesvolle mailingen?

Over e-mailmarketing zijn de meningen verdeeld – vaak gehoord is ‘ik open die e-mails toch nooit’ – maar wat nu als u behoort tot 50% van de database en de andere 50% wel de e-mails opent. Er bestaat nog steeds een grote groep e-mailmarketing fans en e-mails worden helemaal niet altijd als hinderlijk ervaren. Motion Pixels gelooft in e-mailmarketing, mits er goed over wordt nagedacht en de uitvoering inhoudelijk toegespitst is op de doelgroep. Succesvolle e-mailmarketing moet aan een aantal eisen voldoen. Daar kan Motion Pixels een handje helpen.

e-mailmarketing
e-mailmarketing

De juiste tool

We denken graag mee over de toepassing van uw toekomstige e-mails. Gaat het om het delen van producten en acties voor uw webshop, wilt u een event promoten, is het een interne nieuwsbrief, inhoudelijke content in de vorm van blogs of misschien wel de laatste vacatures mededelen? Al deze toepassingen vragen om een geoptimaliseerd, specifiek, responsive e-mailtemplate dat rekening houdt met de content die gedeeld moet worden. Wij creëren e-mailtemplates in eigen huisstijl, schrijven de teksten, verzorgen het versturen en we beheren de statistieken van de digitale nieuwsbrieven. Motion Pixels werkt veel met Mailchimp en Campaign Monitor, maar we horen graag wanneer u goede ervaringen met een andere tool heeft. Samen kunnen we dan een slimme keuze maken, afhankelijk van de grootte van de database en de frequentie van mailen.

Database

Uw database bepaalt voor een groot deel het succes van de campagnes. Een heel grote database hoeft niet perse succesvoller te zijn dan een kleine database. Het belangrijkste is dat uw doelgroep in de database staat, zowel klanten als potentiële klanten en dat deze te segmenteren zijn in groepen voor een gericht aanbod van de e-mails. Segmentatie bij e-mailmarketing kan al beginnen bij het aanmeld formulier op de website of bij het aanmaken van een klant of leden account. Het kan echter ook achteraf in de tool. De groei van de database kun je eventueel versterken door het te integreren met je social media aanpak

e-mailmarketing
e-mailmarketing

Bedenken, versturen & meten

Motion Pixels kan helpen met de creatie van de nieuwsbrief. Echter, we zorgen ervoor dat de nieuwsbrief ook eenvoudig door u aan te passen is, zodat het versturen een snelle handeling wordt. Via Mailchimp kunt u met één druk op de knop honderden of duizenden persoonlijke e-mails versturen. Een goede tool om uw e-mailmarketing activiteiten te coördineren. Daarnaast kunt u ook verzenden op een vooraf ingestelde tijd + datum.

Meten=weten

Al uw campagnes zijn te meten op click through ratio, welke artikelen of producten waren succesvol en wat was het bereik. Door AB-testing kunt u tevens verschillende aanpakken proberen en onderzoeken welke onderwerpregels het goed doen bij uw doelgroep en welke niet. Key blijft natuurlijk dat de inhoudelijke content uw database niet teleurstelt en dat ze krijgen waarvoor ze zich ooit aangemeld hebben.

Een keer bespreken hoe u een succesvolle e-mailmarketing campagne opzet en uw doelgroep geïnteresseerd houdt? Neem dan contact met ons op.